Veelgestelde vragen

 • Werkt Mobiwallet met iedere bank?

  Ja, u kunt van Mobiwallet gebruik maken als u een bank- of girorekening hebt bij een willekeurige Nederlandse bank.

 • Werkt Mobiwallet met iedere mobiele provider?

  Ja, het maakt niet uit bij welke mobiele provider uw klanten een abonnement hebben.

 • Werkt Mobiwallet met iedere mobiele telefoon?

  Ja, Mobiwallet is te gebruiken met iedere mobiele telefoon. De enige vereisten zijn dat u gebeld kunt worden en SMS-berichten kunt versturen.

 • Wanneer worden Mobiwallet transacties uitbetaald?

  Wanneer transacties door Mobiwallet worden uitbetaald kunt u zelf aangeven. U kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om maandelijks achteraf uit te laten betalen. Het is aan u om deze periode te kiezen. Deze periode moet echter wel langer zijn dan een week om eventueel correcties in uw transacties te kunnen doorvoeren.

 • Welke tarieven hanteert Mobiwallet?


  Mobiwallet hanteert de volgende tarieven voor de gebruiker: - Zowel het inschrijven bij Mobiwallet als het betalen met Mobiwallet is volledig gratis. - Mobiwallet brengt geen transactiekosten in rekening - Bij betalingen via de mobiele telefoon dien je natuurlijk rekening te houden met de normale kosten die gelden voor het verzenden van een SMS - Wanneer een betaling verricht is via je mobiele telefoon ontvang je een SMS ter bevestiging. Deze bevestiging is gratis - Wanneer je een bedrag overmaakt naar een andere Mobiwallet gebruiker, ontvang je daarvan een bevestiging per SMS. Deze kost €0,40 - Het opvragen van je saldo per SMS kost €0,25 - Het ontvangen van een betaling op je Mobiwallet portemonnee is gratis Als je een bedrag overmaakt van je Mobiwallet rekening naar je bank- of girorekening, zijn de kosten: €1,00 + 2,5% over het over te maken bedrag
  Tarieven voor merchants zijn alleen op aanvraag beschikbaar. Voor een uitgebreide tarievenlijst kunt u ons emailen op: support@Mobiwallet.com  

 • Is Mobiwallet op elke website mogelijk?

  Ja, Mobiwallet is op elke website mogelijk. Mobiwallet maakt gebruik van open standaarden voor het berichtenverkeer en daardoor is een koppeling tussen de webwinkel en Mobiwallet vrijwel altijd mogelijk.

 • Wie zijn de gebruikers van Mobiwallet?

  De Mobiwallet portemonnee is bestemd voor strikt persoonlijk particulier gebruik door natuurlijke personen vanaf de leeftijd van twaalf jaar, wonende in Nederland. Minderjarige klanten in de leeftijd van twaalf tot achttien jaar hebben voor het openen en gebruik van de Mobiwallet portemonnee de toestemming nodig van hun wettelijke vertegenwoordiger(s).

 • In welke landen wordt Mobiwallet ondersteund?

  Mobiwallet is gestart in Nederland en zal ook spoedig in meerdere landen als betaaloplossing op de markt komen. Na Nederland volgen Duitsland, België en Bangladesh. 

 • Wat zijn de voordelen van Mobiwallet voor mijn bedrijf?

  - Mobiwallet is het goedkoopste betaalsysteem in Nederland voor internet en mobiel - Kleine betalingen zijn ook mogelijk (micropayments) - Mobiwallet heeft een brede toepasbaarheid: een betaling van een consument kan zowel via mobiel als internet worden afgerekend. - Betalingen worden real time verwerkt - Zeer snelle betalingen - Groot gebruiksgemak voor uw klant - Mobiwallet is een anoniem betaalsysteem - Het transactiesysteem van Mobiwallet is onafhankelijk van banken, Payment Service Providers, GSM- & Internet operators - SMS als snelle, rendabele direct-marketing methode - Stimulans en impuls aankopen door middel van mobiele artikelcodes - Met de nieuwe betaalmogelijkheid kunnen merchants nieuwe markten betreden en hebben ze toegang tot nieuwe doelgroepen - Verbeterde cash flow voor uw bedrijf - De betaling onderbreekt de koopdialoog niet; de klant blijft in uw winkel - De mogelijkheid tot het vormen van super en –submerchants - Gegarandeerde betalingen en geen chargeback risico - Het risico van wanbetaling neemt aanzienlijk af, omdat consumenten betalingen moeten autoriseren met een unieke pincode - Het systeem is beveiligd via SSL in combinatie met username, wachtwoord en pincode - Mobiwallet kan zowel als apart betalingssysteem geleverd worden of als onderdeel van een PSP (Payment Service Provider) - Mobiwallet is eenvoudig te integreren - Loyalty programma’s en kaartuitgifte mogelijk - Het Mobiwallet managementteam heeft jarenlang ervaring in sectoren als IT, Telecom en het bankwezen