Veelgestelde vragen

 • Hoe kan ik mijn saldo aanvragen?

  Door met je mobieltje of tablet een SMS naar 5040 te sturen met daarin het woord ‘ saldo’. Je krijgt dan direct je saldo via SMS. Voorbeeld: saldo naar 5040. Via internet kun je inloggen op je eigen rekeningoverzicht en het saldo bekijken. Of als je een smartphone hebt tik je https://secure.mobiwallet.eu. En maak je een icoontje op je mobieltje.

 • Hoeveel geld mag er op mijn Mobiwallet portemonnee staan?

  Er mag maximaal 150 Euro op je Mobiwallet portemonnee staan.

 • Waar kan ik betalen met Mobiwallet?

  Zodra je op een website of in een tijdschrift, krant, billboard, in een winkel, restaurant of waar dan ook het Mobiwallet logo ziet, weet je dat je daar met je Mobiwallet portemonnee kunt betalen.

 • Hoe waardeer ik mijn Mobiwallet portemonnee op?

  Je kunt je Mobiwallet portemonnee gemakkelijk opwaarderen via iDEAL.

 • Hoe werkt mobiel betalen met Mobiwallet?

  Mobiwallet is een online portemonnee, waarmee je betalingen kunt verrichten. Je kan Mobiwallet als het ware zien als een ‘prepaid’ portemonnee, waarmee je met je mobiele telefoon, tablet, op het internet of bij aangepaste kassasystemen in winkels, restaurants, enz. betalingen kunt verrichten. Bekijk in de demo hoe dit werkt.

 • Hoe kan ik me aanmelden voor Mobiwallet?

  Ga naar Aanmelden en volg de instructies. Vul een username en je emailadres in en je eigen gratis Mobiwallet portemonnee is zo goed als gereed. Je ontvangt direct een email waarin de verdere gegevens staan die nodig zijn om Mobiwallet te gebruiken.

 • Wat is Mobiwallet?

  Mobiwallet is de nieuwe manier van betalen met je mobieltje, tablet, via het internet of bij aangepaste kassasystemen in winkels, restaurants, enz. waar het Mobiwallet logo zichtbaar is. 

 • Ik ben mijn wachtwoord vergeten, wat moet ik nu doen?

  Als u uw wachtwoord vergeten bent, kunt u het formulier invullen op deze pagina. U krijgt dan een nieuw wachtwoord per email toegestuurd. Houd er rekening mee dat het email adres moet overeenkomen met het email adres in uw profiel. Indien u ook uw pincode verloren bent, dan kunt u die terughalen wanneer u bent ingelogd.

 • Werkt Mobiwallet met iedere bank?

  Ja, je kunt van Mobiwallet gebruik maken als je een bank- of girorekening hebt bij een willekeurige Nederlandse bank.

 • Werkt Mobiwallet met iedere mobiele provider?

  Mobiwallet werkt met iedere mobiele provider. Het maakt dus niet uit bij welke mobiele provider je een abonnement of een PrePaid sim-kaart hebt.  

 • Werkt Mobiwallet ook met PrePaid beltegoed?

  Ja, ook met een PrePaid telefoon kun je betalen en geld overmaken via Mobiwallet.

 • Werkt Mobiwallet met iedere mobiele telefoon?

  Ja, je kunt Mobiwallet gebruiken met iedere mobiele telefoon. De enige vereisten zijn dat je gebeld kunt worden en SMS-berichten kunt versturen. Mobiwallet werkt ook met QR codes. Hiervoor moet je wel een app downloaden die QR codes scant.

 • Kan ik betalen met Mobiwallet als mijn mobiele telefoon defect is?

  Ja, als je mobiele telefoon defect is, kun je altijd nog over internet betalingen verrichten. Om mobiele transacties met Mobiwallet uit te voeren heb je altijd een mobiele telefoon of tablet nodig.

 • Moet nummerherkenning ingeschakeld zijn om Mobiwallet via mijn mobieltje te gebruiken?

  Ja, je nummerherkenning dient ingeschakeld te zijn, want anders kunnen wij jouw mobiele telefoon of tablet niet herkennen. Wij hebben je telefoonnummer in combinatie met je pincode nodig om een transactie te kunnen uitvoeren.

 • Hoe kan ik mijn vouchers verzilveren?

  Wanneer je in het bezit bent van een voucher kun je deze uitgeven door een SMSje te versturen. Het SMSje moet de volgende boodschap bevatten: hmh <vouchercode> <pincode>. Voor iedere voucher wordt een vouchercode gegeven. Om te weten welke code bij welke voucher hoort, log je in op www.mobiwallet.nl en klik je op vouchers. Hier vind je een overzicht van jouw huidige vouchers.

 • Is er een overzicht van alle Mobiwallet transacties?

  Ja, zodra je ingelogd bent op de website van Mobiwallet, kun je onder de button’ transacties’ een overzicht van je bij- en afschrijvingen inzien.

 • Kan ik een transactie ongedaan maken?

  Als je eenmaal een transactie hebt gedaan, kun je deze niet terugboeken. Mocht een bedrijf waar je iets gekocht hebt niet leveren wat je verwacht, neem je in eerste instantie contact op met de verkoper. Mocht je er niet uitkomen, kun je ons daar altijd van op de hoogte stellen. Wij zullen u dan zoveel mogelijk proberen te helpen.

 • Hoe stort ik geld terug naar mijn bank- of girorekening?

  Je geeft op de website van Mobiwallet je bank- of gironummer op en het wordt overgeboekt.

 • Hoe verstuur ik geld naar iemand anders?

  Je kunt met je mobiele telefoon ook geld overmaken naar andere Mobiwallet gebruikers door middel van een SMS. Bekijk in de demo hoe dit werkt. Als je inlogt op Mobiwallet, kun je ook via internet geld overmaken naar andere Mobiwallet gebruikers. Bekijk in de demo hoe dit werkt.

 • Hoe betaal ik via internet?

  Als je in een webshop (van een bedrijf dat Mobiwallet als betaalmethode aanbiedt) iets wil afrekenen hoef je alleen maar op de 'Mobiwallet betaalknop' te klikken en de verdere instructies op te volgen.

 • Hoe kan ik betalen met Mobiwallet?


  Als je in een webshop (van een bedrijf dat Mobiwallet als betaalmethode aanbiedt) iets wil afrekenen hoef je alleen maar op de 'Mobiwallet betaalknop' te klikken. Betalen via internet is ook simpel. Je hebt alleen een username en een pincode nodig. Wanneer je bijvoorbeeld een interessant product ziet, dan kan je deze met Mobiwallet direct bestellen. Bij winkels, restaurants, enz. kijk je of ze de Mobiwallet betaalmethode aanbieden. Daar kun je door een QR code te scannen van de aanbieder een betaling verrichten.
   

 • Wat zijn de voorwaarden die gelden voor het gebruik van Mobiwallet?

  Op het gebruik van Mobiwallet zijn de Algemene voorwaarden en het Privacy statement van toepassing. Door onderaan elke pagina van Mobiwallet te klikken op deze onderwerpen kun je hier alles over lezen.

 • Hoe veilig is Mobiwallet?

  Zodra je inlogt bij Mobiwallet, wordt met behulp van de SSL techniek (Secure Socket Layer) een beveiligde verbinding tot stand gebracht tussen de servers van Mobiwallet, je eigen computer of tablet. Zo zijn je persoonlijke gegevens beschermd. Deze op het internet gangbare en door de meeste financiële instellingen gebruikte techniek zorgt ervoor dat de berichtenstroom is gecodeerd met een sleutel die alleen bij Mobiwallet, jouw computer of tablet bekend is. Dit in combinatie met een unieke gebruikersnaam en pincode zorgt ervoor dat je makkelijk en betrouwbaar je betalingen kunt regelen met Mobiwallet. SSL is te herkennen aan een klein slotje of een sleutel onderaan de browser. De URL begint met https:// in plaats van het gebruikelijke http://. Het SSL-slotje moet altijd zichtbaar zijn als je ingelogd bent of als je je aanmeldt voor Mobiwallet. Zolang je ingelogd bent, zijn alle pagina's van de Mobiwallet-website SSL-beveiligd.

 • Wat kost Mobiwallet?

  Zowel het inschrijven bij Mobiwallet als het betalen met Mobiwallet is volledig gratis. Het ontvangen van een betaling via jouw Mobiwallet portemonnee is gratis.

 • Waarvoor kan ik Mobiwallet gebruiken?

  Je kunt met Mobiwallet via je mobiele telefoon, tablet en internet diverse producten kopen zoals: concertkaartjes, dancepartykaartjes, bioscoopkaartjes, voetbalkaartjes, beltegoed, etc. Daarnaast kun je ook geld overmaken naar je vrienden, kennissen en familie via internet of mobiel.

 • Ik heb toch nog een vraag, suggestie of klacht...

  Voor overige vragen of suggesties, neem contact op met support@mobiwallet.eu. Heb je een klacht, laat het ons dan weten. Met jouw hulp kunnen we Mobiwallet en de Mobiwallet dienstverlening aanpassen en verbeteren!

 • Hoe zeg ik Mobiwallet op?

  U kunt uw Mobiwallet portemonnee opzeggen door in te loggen op de website van Mobiwallet en vervolgens op de button ‘ Account opheffen’ te klikken. We vragen om uw bankrekeningnummer zodat het resterende bedrag van uw wallet naar uw rekening overgemaakt kan worden. Voor de veiligheid wordt de Mobiwallet rekening inactief gesteld en zal er een email naar u gestuurd worden. Wanneer u deze email bevestigt, wordt uw Mobiwallet Account definitief opgeheven.

 • Wat moet ik doen als een product of dienst niet geleverd wordt?

  Indien een product of dienst niet geleverd wordt, en je geld is wel afgeschreven van je Mobiwallet saldo, dien je altijd eerst contact op te nemen met de (Internet-)shop, winkel, restaurant, enz. waar je het product of de dienst gekocht hebt. Als de dienst of het product dan nog niet geleverd wordt, neem dan contact met support@mobiwallet.eu. Vermeld in de e-mail altijd de volgende gegevens: - Naam van de Internet shop, winkel, restaurant, enz. - Datum, referentie en bedrag van de betaling. - Contactpersoon bij de Internetshop, winkel, restaurant, enz.

 • Mobiele telefoon verloren / Mobiwallet blokkeren

  Als je je mobiele telefoon of tablet verloren hebt, dien je direct contact op te nemen met je mobiele provider om je mobiele nummer (tijdelijk) te laten blokkeren. Als je nummer geblokkeerd is, kun je ook niet mobiel betalen met Mobiwallet. Je kunt voor alle zekerheid ook een e-mailbericht sturen naar Mobiwallet (support@mobiwallet.eu), waarin je ons vraagt je Mobiwallet portemonnee te blokkeren.

 • Wat moet ik doen, als ik mijn pincode of wachtwoord vergeten ben?

  Je kunt een nieuwe pincode aanvragen als je op de Mobiwallet website inlogt. Deze wordt je dan direct per email toegezonden. Voor het aanvragen van een nieuw wachtwoord kunt u ook op de homepage op wachtwoord vergeten klikken.

 • Wat moet ik doen, als ik drie keer een foutieve pincode heb ingetoetst?

  Als je drie keer een foutieve pincode intoetst wordt je Mobiwallet portemonnee automatisch geblokkeerd. Je kunt deze deblokkeren door een nieuwe pincode aan te vragen op de Mobiwallet-website.

 • Hoe verander ik mijn gegevens en instellingen?

  Nadat je hebt ingelogd op de website, kun je op de button ‘instellingen’ klikken en vervolgens je persoonlijke gegevens wijzigen. Let op: U zult uw N.A.W. gegevens (Naam, Adres, Woonplaats, enz.) geheel moeten invullen voordat u uw Mobiwallet portemonnee kunt opwaarderen. Dit is noodzakelijk zodat de verificatie met creditcard maatschappijen vlekkeloos verloopt.